.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Thursday, March 10, 2011

.::Simbol Illuminati Pada Ringgit Malaysia?::.

amirbulat amir bulat freemason illuminati
Salam semua.. entri kali ni saya nak share satu perkara yang agak menarik dengan anda semua..
Ada simbol illuminati pada not kertas ringgit Malaysia? Subhanallah..betul kah? sebenarnya aku pun baru tahu dengan lebey lanjut jgk bende nih, bende nih mmber aku yang bgtaw, nama glemernye “PALI BENGGONG” (die pun tahu dari orang lain jugak).. yang aku taw kat duwet singgit je, tapi die lebey advance dari aku, gler r kakah nih...so, disebabkan perkara ini memang menarik perhatian maka saya mengambil keputusan untuk menyiasatnya dengan lebih lanjut.
Pertama sekali, jom kita check simbol ini pada ringgit kita
amirbulat amir bulat freemason illuminatiamirbulat amir bulat freemason illuminatiamirbulat amir bulat freemason illuminati
Apa yang saya tandakan dengan dakwat merah itu adalah gambar seekor kijang. Tetapi betulkah itu seekor kijang?
amirbulat amir bulat freemason illuminati
Sebenarnya, lebih tepat lagi, simbol ini adalah sebenarnya milik Bank Negara Malaysia
amirbulat amir bulat freemason illuminati
Ok, apa yang peliknya tentang lambang kijang ini kan? Cuba anda perhatikan, adakah ia benar – benar melambangkan kijang?
Perkara yang aneh disini adalah kerana ciri fizikal Kijang adalah berekor PENDEK!, manakala simbol haiwan diatas adalah berekor panjang..
Sebenarnya haiwan diatas adalah simbol seekor anjing..!
amirbulat amir bulat freemason illuminati
kijang adalah mempunyai ekor yang pendek
amirbulat amir bulat freemason illuminati
Dalam logo tersebut itu pula terdapat simbol matahari dan bulan.
Untuk makluman semua,bulan dan matahari merupakan sembahan masyarakat pada zaman dahulu, ataupun lebih dikenali masyarakat yang menganut agama pagan(menyembah alam). Masyarakat Mesir Purba telah dicatatkan menyembah matahari sebagai tuhan yang dikenali sebagai Amon-Re (Tuhan Matahari bermata satu). Catatan ini sering ditemui melalui ukiran pada makam Firaun dan Pyramid
Manakala anjing itu pula kelihatan sperti PharaohDog/Pharaoh Hound yang merupakan lambang kepada Mesir Kuno. Lambang anjing pada masyarakat mesir kuno juga melambangkan Dewa Anubis. Lambang ini sememangnya salah satu simbol identiti bagi pergerakan Freemason.
Adakah satu kebetulan atau sesuatu yang memang telah ditetapkan?
amirbulat amir bulat freemason illuminatiamirbulat amir bulat freemason illuminati
Saya periksa laman web BNM. Bank Negara tertubuh di bawah Ordinan Bank Negara Malaya 1958. Saya pun rasa Bank Negara bawah Kerajaan. Dia tulis situ, Bank Negara Malaysia ialah sebuah bank pusat/induk untuk Malaysia. Tapi dekat laman web BNM tak ada pulak tunjukkan Carta Organisasi. Tak ada pun tunjuk bawah Kerajaan ke Kementerian mana ke. Jadi siapa sebenarnya pemilik Bank Negara?
Bank Negara ni GLC ke? Syarikat berkaitan kerajaan ke? Antara tugas Bank Negara dinyatakan di situ, menasihat Kerajaan dan mempengaruhi suasana kredit negara. Mengapa dia yang menasihat Kerajaan? Mesti handal orangnya.
discover punya discover, saya telah terbaca satu artikel
Pada tahun 1958, siapa cerdik pandai Malaysia yang layak menasihat Kerajaan dalam suasana baru Merdeka? Jadi saya pun periksa siapa Gabenor pertama Bank Negara? Ok, Tan Sri W H Wilcock.
Saya tak hairan lah tentang ini, memang ramai bekas Penjajah kita yang masih membantu kita semasa kita baru lepas merdeka.
Cumanya persoalan saya, Bank Negara Malaysia ini di bawah siapa? Masih belum terjawab dari Laman Web Bank Negara sendiri. Bank Negara Malaysia punya 2 pejabat di luar negara, 1 di US dan 1 lagi di UK. Saya juga pernah terbaca tentang satu artikel tentang kaitan satu pergerakan dengan bank negara malaysia
Saya risau maklumat yang saya dapat ini satu fitnah jahat terhadap Bank Negara kita. Jadi saya harap kesalahan maklumat saya ini ditegur dan diperbetulkan.

>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.