.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Tuesday, November 30, 2010

Cara Nak Dapatkan Line 3G Pada Broadband


Anda kaki internet???
Anda menggunakan "broadband" sebagai alat untuk anda ber"internet"?
Mesti anda bengang apabila broadband anda menunjukkan line EDGE/GPRS setiap masa...
nk tahu macam mana untuk dapatkan line 3G setiap masa???
Mudah sahaja semudah ABC123...haha...
mari ikot step di bawah ini....

Mula-mula, "disconnect"kan dulu "connection" anda.

Lepas tuh pegi ke "Manage Devices"

Then pilih no siri "broadband" anda dan tekan "edit"

Tukarkan "3G Prefered" kepada "3G Only","3G" Preferred nih macam dia akan detect line GPRS dulu baru line 3G, so kita nak buat litar pintas disini...

da dapat tukar, klik "OK".
3G Preferred, 3G Only, EDGE/GPRS Preferred dan EDGE/GPRS Only bergantung pada jenis "broadband" tersebut

Da klik "OK", klik "Apply" dan "OK" untuk setuju...

Selepas tuh "broadband" anda akan mencari line seperti biasa tanpa line "EDGE/GPRS"...

Wow!!!Ape yang dah jadi pada "broadband" anda???

Sekarang "broadband" anda akan detect line 3G sahaja, laju atau perlahan bergantung kepada tempat.
Sekiranya anda berada ditempat lain(maksudnya pindah randah), anda boleh menukarnye kepada mod asal, ini kerana untuk mengelakkan dari "broadband" anda xdapat detect terus(means kalau tempat baru anda betul2 xde line 3G).
Cara setting yang saya tunjukkan adalah sama saje dengan "broadband" brand yang lain...

.::SELAMAT MENCUBA:::.

*Tutorial ini hanya untuk pengguna "broadband" sahaja, selain dari pengguna "broadband" adalah digalakkan untuk mencuba sebagai percubaan, kehilangan, kerosakan adalah tanggungjawab sendiri...sekian...

No comments:

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.