.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Wednesday, June 23, 2010

.::Chatroom::.

ari ni aku nk kongsi lagi, p untuk orang2 tertentu saje lah, pada mereka yang mengenali antara 1 sama lain dimana aku ade buat 1 chatroom untuk dak2 sekolah aku ngan dak2 department of building batch aku sahaja....

caranya mudah j, bawah ni aku bagi 2 link dimana seperti yang diatas aku bgtaw td untuk dak2 skolah aku dimana ex-SMKTIZ Batch 2002-2006 ngan ex-Building Department Batch Jul 07-Apr 10 UiTM Seri Iskandar, Perak...just masukkan name yang orang kenal j, p kalo name tersebut ditukar kepada Guest#####, sila logout n tunggu dalam 5 minit, then login balik...

aku wujudkan chatroom ini supaye kita2 semua xde lost contact antara satu sama lain. mmg chatroom ni xkan idop kalo xde orang, p sape2 yang on tuh bleh la ajak dak2 ni masuk untuk bertukar pendapat, berbincang, sembang ramai2 or sebagainye...

contoh: sekiranya nk buat reunion k ape k, mmber2 duk jauh p still nk bincang ramai2 tyme study week or tyme exam week, bleh la guna chatroom ni untuk buat perbincangan dan sebagainye....

atauuuuuu....

nk bincang psl paper ke ape k, ade yg duk dalam kolej n ade yg duk luar kolej, so kite bleh la gune chatroom ni jgk...

jadi, jangan salah pilih chatroom lak...

1> ex-SMKTIZ Batch 2002-2006

http://webchat.freenode.net/?channels=aizek

2> ex-Building Department Batch Jul 07-Apr 10 UiTM Seri Iskandar, Perak

http://webchat.freenode.net/?channels=buildingdepartment


cam bese r, copy link diatas n paste pada Internet Explorer, Mozilla Firefix, @ Google Chrome...

tepuk dada tanya selera...

no mencarut2, no gaduh2, no maki hamun, just enjoy......

p/s: nntikan kemunculan chatroom untuk dak2 Construction Management Batch Jul 2010-Apr 2012 UiTM Shah Alam...
>>>Read more>>>

Microsoft Office Project Tutorial

Kepada mmber2ku yang belajar under civil enginering especially BUILDING DEPARTMENT or seangkatan dengannye, ari ni dan seterusnya aku nk kongsi sesutu yang amat bermakne iaitu Software Microsoft Project...

tetapi harus diingat, bkn sofwarenye, cz sofwarenye kalo search mmg kompem dapat, kalo xdekat internet, kat kedai bleh cari or di syarikat2 kontraktor yg terpilih, p ape yang aku nk kongsi ngan korang adalah....

Microsoft Project 2003 Tutorial....

ala...same la cam Auto-Cad ngan Adobe Photoshop yang ade tutorial....
kalo amik kelas yang Auto-Cad under CIDB murah j, kalo Adobe Photoshop pun murah gak, p yang Microsoft Project ni mau xpegi RM5,000...mahal tuh...bleh beli muto yamaha lagenda 115zr yang baru tuh...
kalo ditanya psl cjil, korang pandai2 la ekk, tu aku xjamin...kalo korang pandai buat nde nih, aku jamin korang mybe dapat pangkat Project Manager kat sesetengah privet company...

so...ape lagi korang tengok. sedut lah gune link HOTFILE nih, walaupun cerewet, p nk buat camne, ni j care ade, aku da upload try gune MEDIAFIRE, p xleh cz mybe file besar kot, ntah, aku xtry explore lagi...

http://hotfile.com/dl/49991830/725d93c/Microsoft_Project_Tutorial_upload_by_amirbulat.rar.html


copy link diatas n paste kat Internet Explorer bagi yang lame, Mozilla Firefox bagi yang pertengahan, then Google Chrome bagi yang advance sket...

p/s: aku xtry lagi nde nih cz aku xde mood nk bace bahase penjajah ni, kalo sape2 da cuba, kalo bleh komen sket kat aku melalui email amir_bulat@yahoo.com ekk, jgn malu jgn segan.....

selamat ENJOY...
>>>Read more>>>

Thursday, June 10, 2010

.::Fifa Worldcup 2010::.



Kepada peminat-peminat bola sepak pasti teruja dengan kehadiran Fifa World Cup 2010 yang akan berlangsung pada hari Jumaat (waktu Malaysia) dengan perlawanan pertama antara tuan rumah bertemu dengan Maxico....
Aku juga turut teruja juga walaupun aku ni bukan kaki bola (maknenye kaki bangku, bkn kaki botol)...
so...aku nk share lah sumtim yang aku aku rase betul2 berguna kepada peminat2 bola nih dimana aku ade satu software untuk merekod skor bola yang dilakukan. Kebiasaannya ramai orang akan membeli majalah2 bola seperti wisel atau seangkatan dengannya untuk mengambil jadual perlawanan ditengah2 majalah tersebut, lepas tu tampal kat dinding, bila abes 2 perlawanan kene tulis the bila sampai semi final, kene tulis lagi siap ngan name pasukan lagi, itu cara lama punya maaa....
ni aku nk share 1 software yang xpayah tulis2 dah, taip j, kan skrang nih zaman IT...
fungsinya sama saja dengan yang lama, tp yang cara je yang berlainan, xpayah tulis n xpayah kira, masukkan berapa skor, terus die akan kira n akan kick in dalam data sehingga final...
aku pun malas da nk taip nih...pandai2 lah explore neh...
korang copy link ni deh...aku xbrape nk pandai lagi men2 blog nih...

http://www.mediafire.com/?uzbymgmzyt0
>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.