.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Friday, August 19, 2011

.::Star Wars Gaduh::.

star wars amirbulat gaduh comedy lawak funny

Assalamualaikum....
sape2 kat sini xpenah tengok citer Star Wars, sila angkat mouse masing2....
kompem2 aku yang angkat sebab aku xtengok pon citer tuh...hahahah~!!!
aku duk pusing2 youtube, jumpe la satu video neh....
menurut sumber, dalam video neh diorang mmg gaduh betol2, tapi pasal ape aku xtaw lak...hehe...ade plak orang yang edit jadikan macam citer Star Wars...moh2 ler kite tengok sesame...~!!!


>>>Read more>>>

.::Bapak Borek Anak Rintik::.

robot tampar amirbulat lawak fun

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan...".
"Cerita apa?
"Cerita Papadom ayah".
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PING* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PING*




Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya...dan semua terdiam...

[moral of da story: jangan mereka cipta sesuatu yang pelik]


.::Credit::.
>>>Read more>>>

Tuesday, August 16, 2011

.::~Salwarela-Bukan Sekadar Cerita~::.

salwarela sofbry video law contract law construction law amirbulat free consent
Assalamualaikum....haishh~!!!boring la malam2 hari macam neh...xde pape na buat, tenet pon lembab, nak blogwalking pon rase malas sbb tenet lemban nak mampus, nak bukak blig sendiri pon rase nak lempang je laptop neh(even bukan salah laptop) hehe~!!!

aku xde pape yang gempak nak share malam neh (macam la slame neh share aku gempak giler bab)...tapi malam neh aku just nak tunjukkan kat korang2 video esemen yang kitorang (Amir, Sofbry, Hashila, Hafizah, Priscilia,"sepertimana gambar background belog aku neh) buat...ni esemen untuk subjet law (asal subjek law kene buat video???)...ini kerana law neh satu subjek yang bosan, boring, jemu dsbnye....

so my lecturer Miss Siti Suhaidah Sahab (cik lagi tuh, sape nak contact number die, bleh PM aku, hehe) nak bagi sume anak-anak didik nye ingat, jadi die pon soh la kitorang buat video ttg tajuk yang diberi...so group kitorang kene buat tajuk pasal "Free Consent" (kalo nak tahu maksud "Free Consent", tanye pakcik google, aku da xnak ingat dah)..

so tanpa membuang mase, meh aku nak tunjukkan Salwarela yang kitorang buat...
Citer neh kitorang cover hampir 5 state kat Malaysia [Putrajaya, Melaka, Selangor (Shah Alam), Johor dan Negeri Sembilan].

Kisahnye...(da malas nak taip, korang play je laa video kat bawah neh)...

">

">

">

">

">

">

">

>>>Read more>>>

.::Basic Guitar [Part 2]::.

 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing Assalamualaikum...detik ini aku nak sambung balik ape Basic Guitar yang Part 2 [yang Part 1, bleh refer cni .::Basic Guitar Part 1::.]

Ok..tanpa melengah2kan masa lagi, saya nak citer pasal yang ke 2 neh...same je macam yang pertama, xpayah nak memandai nak pegang gitar lagi, just basic jari sahaja, tutorial no 3 nanti baru nak pegang gitar (mane ade baby yang baru lahir terus berlari kan???)

ok...permata sekali korang kene ade benda yang berbentuk bulat (bukan aku ok)...pape je la asalkan berbentuk bulat, sebagai contoh saya amik telur 2 biji (hangpa suma jangan duk pikiaq len OK), sbb rumah aku xde pape yang berbentuk bulat selain telur dengan diri aku sendiri...hehe~!!

ape yang korang perlu buat dengan telur tersebut adalah...korang pegang telur tuh macam gambar bawah neh...

 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pastu korang pusing2kan telur tuh, (ikot la clockwise or anti--clickwise, ikot kesesuaian korang), pusing seberapa banyak yang boleh (kalo pecah aku xtanggong)...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing lagi...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing lagi...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing-pusing lagi...(kalo korang rase letih, korang benti kejap)  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing-pusing-pusing lagi...(jangan sampai pening) chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
sehingga la korang puas...haha...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
tu je tutorial hari ini...harap korang paham ape yang saya cuba tunjukkan neh....
jangan lupa untuk praktikkan sekali ok...korang buat dulu selama mana yang buleh, dalam 1 or 2 minggu biar engsel2 kat jari tuh lembut ok...


>>>Read more>>>

.::Sah! Mentega ‘Pure Creamery Butter’ Tidak Halal::.

jakim halal haram amirbulat mentega majerin

KUALA LUMPUR – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hari ini mengesahkan mentega jenama ‘Pure Creamery Butter-Golden Churn’ yang dipasarkan di Malaysia adalah tidak halal.

Ketua Pengarahnya Othman Mustapha berkata keputusan itu dibuat selepas mendapati produk tersebut datang dari kilang yang sama dengan yang diedarkan di Sarawak walaupun pengimportnya berbeza dan untuk pasaran berbeza.

“Perkara ini disahkan sendiri oleh wakil syarikat Ballantyne Food dari New Zealand yang mengeluarkan produk itu. Sehubungan itu umat Islam seluruh negara diminta untuk tidak menggunakan produk tersebut,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Sehubungan itu juga, Othman meminta pemegang dan permohonan baru Sijil Pengesahan Halal dari Jakim atau jabatan agama Islam negeri yang telah menggunakan produk tersebut agar menukarnya kepada yang mempunyai sijil halal yang diiktiraf serta mengemukakan resit pembelian bahan ramuan baru.

Beliau berkata mereka juga perlu melakukan proses samak dengan disaksikan jabatan agama Islam negeri serta mengemukakan bukti akuan samak.

Othman berkata perkara itu juga telah dimaklumkan kepada syarikat pengimport dan mereka bersetuju menarik balik produk terbabit dari pasaran.

Pada 19 Julai lepas Jabatan Agama Islam Sarawak mengisytiharkan produk itu yang digunakan segelintir pengusaha kek lapis sebagai tidak halal kerana dikesan mengandungi DNA (asid deoksiribonukleik) babi, menyebabkan industri makanan itu terjejas.

–BERNAMA


SUMBER
byk sungguh la barang2 yang macam neh skang neh...takot lak aku nak beli makanan kat luar tuh, lagi2 kat bazaar, ntah ape yang die letak mane tahu (kompem2 la die xletak bende2 tuh, tapi kandungan produk yang "halal" die gunakan tuh)...

>>>Read more>>>

.::Satu Penghargaan::.

amirbulat penghargaan dungun
Assalamualaikum...dalam aku blogwalking orang, aku duk buke la blog aku kot2 ade orang tinggalkan jejak nak follow balik, then aku tgok la "Feedjit" aku...jeng3x...ape yang aku tgok???

amirbulat penghargaan dungun
pergh~!!!
1st time aku tgok kat "Feedjit" aku ade orang Dungun bace blog aku...orang kampong tuh boh...dop penoh2 aku tgok kat "Feedjit" aku ade orang Dungun bace blog aku (mybe slame neh tukar len kot, same la macam aku, aku duk kat Shah Alam, tapi kat "Feedjit" blog orang len xde pon tuilis "Shah Alam", die tulis "Seri Kembangan")

sooo...kepada pembaca aku yang di DUNGUN tuh...thx bebanyak kerana membuatkan aku rase.............

haha....papepon...thx again...babai~!!!



>>>Read more>>>

.::Basic Guitar [Part 1]::.

synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemariAssalamualaikum...entry kali neh mg lain dari yang lain sebab aku xpenah buat pun entry sebegini rupa...memandangkan ade beberapa orang tanye aku macam mana nak main guitar (even aku bukannya pandai pun main guitar, setakat petik-petik keluar bunyi ada la) so aku nak tunjukkan basic untuk belajar guitar...
so aku tak nak buang masa lagi..jom kita mulakan SEKARANG....

ni aku just ajar basic guitar je (tanpa memegang guitar)...
Sebelum kita pegang gitar, kite kene bersedia dari segi jari jemari terlebih dahulu, so laa ni (cakap utara sket), hangpa suma kene buat ape yang aku nak bgtaw neh...

pertama sekali setkan jari korang terlebuh dahulu...(kalo terlebih jari macam Hitrik Rosyam aku xtaw laaa)...
1) Ibu Jari no 1
2) Jari Telunjuk no 2
3) Jari Hantu no 3
4) Jari Manis no 4
5) Jari Anak no 5


synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemari
lepas tu letakkan jari no 1 dengan no 5...(kedua-dua belah tangan kene buat sama)synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemari
lepas tu gabungkan yang no 1 dengan no 3...synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemari
lepas no 1 dengan 3, gabungkan g jari no 1 dengan 4...synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemari
lastly gabungkan jari no 1 dengan no 2...synyster gates amir bulat basic guitar belajar learn jari jemari
Ibu Jari kene fix disitu, xboleh gerak-gerak, cuma jari ke 2 hingga ke 5 je yang kene gerak2...ulang beberapa kali (1->5, 1->3, 1->4, 1->2) seberapa pusingan yang mungkin...

Senang x???tengok macam senang je, tapi bukan sampai situ je, ade lagi yang banyak, ulangi step2 diatas selama 2MINGGU untuk melembutkan engsel2 yang da lame keras dijari anda...

ade byk lagi tips2 untuk belajar guitar, tapi ni aku just share ape yang aku buat sebelom aku pegang guitar...

aku buat kat 1 tahon bende neh kot, mula2 just suke2 je (sebab aku xde niat nak men gitar), then aku jadi ralek men, jadi satu habit, then terus jadi advance untuk aku belajar gitar...hahaha~!!!

tunggukan Basic Guitar Part 2 plak nanti yeee....babai~!!!

>>>Read more>>>

Monday, August 15, 2011

.::Semut Berubah Warna Mengikut Warna Makanan::.

semut warna the ants colour amirbulat

Assalamualaikum...ni semut orang yang catkan ke ape neh???mari kite scroll lagi ke bawah....
semut warna the ants colour amirbulat
Seorang lelaki berjaya menangkap gambar yang begitu indah, iaitu gambar semut berubah warna mengikut warna makanan yang dimakannya.

Bapa kepada tiga orang anak, Mohamed Babu menangkap gambar peristiwa ini selepas isterinya, Shameem, menunjukkan semut berwarna putih selepas minum tumpahan susu.

Dia melakukan eksperiment dengan meletakkan gula cair berwarna dan melihat semut itu berubah warna dibahagian abdomen.

Sesetengah semut minum dari satu gula ke satu gula berwarna lain menjadikan warna yang baru di bahagian abdomen.

Mohamed Babu atau dikenali Dr Babu, seorang sainstis berusia 53 tahun itu menemui bahawa semut lebih suka warna gula yang lebih cerah seperti kuning dan hijau.
semut warna the ants colour amirbulatDia berkata:

‘Idea untuk menangkap gambar tiba sebaik sahaja isteri saya menunjukkan semut berubah warna menjadi putih selepas minum tumpahan susu di dapur’


‘Saya menangkap gambar di ruangan taman untuk mendapatkan pencahayaan yang natural dan menyiapkan parafin set yang diletakkan gula berwarna diatasnya’

‘Saya mendapat semut yang banyak selepas beberapa minit dan menangkap gambar beberapa kalu untuk mendapatkan image yang berkualiti’


Selain itu, Dr Babu daripada Mysore, selatan India berkata:
‘Abdomen semut adalah separuh lutsinar, ia mendapat warna daripada makanan yang dimakan’


Sumber:- kerangs.net

>>>Read more>>>

.::[Pic] 25 Lukisan Pensil Yang Nampak Realistik Dan Marvelous::.

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

Assalamualaikum....arini aku nak tunjuk keunikkan pencil dalam hidul kite seharian, bukan gune DSLR je bleh amik gambar HD, ngan pencil pon bleh buat gambar HD beb~!!!

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR
pencil pensil lukis seni amirbulat cantik HD DSLR

kretit to: gempak.org <--- segalanya gempak dsini~!!!


>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.