.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Wednesday, December 22, 2010

.::Gaharu! Perniagaan Yang Sangat Menguntungkan::.

gaharu amir bulat perniagaan bisnes duit


gaharu amirbulat perniagaan duit murah
Keratan akbar Kosmo! 20 Disember 2010


Maklumat ringkas Tanah Lot
• Harga setiap lot 1 lot yang dijual adalah serendah RM13,000 (promosi 35 lot harga 13,000) dan ke atas.
• Keluasan setiap lot ialah 500m² ke atas (1 ekar dibahagi 5).
• Proses penukaran nama pemilik (pembeli) akan dilakukan semasa pembayaran dilakukan (Perjanjian Peguam Bertauliah).
• Geran tanah akan diproses dalam tempoh 8 bulan – 18 bulan (prosedur biasa).
• Pembeli adalah pemilik kekal tanah tersebut.
• Lot terkini yang ditawarkan adalah sebanyak 150 lot.
• Gaharu akan ditanam di atas lot tersebut sebagai pakej pelaburan yang bijak dan menguntungkan.


Maklumat Ringkas Projek Gaharu
• Segala kos berkaitan prospek penanaman termasuk penjagaan inokulasi dan tuaian akan ditanggung sepenuhnya oleh pengusaha (Gunung Cipta SDN. BHD.) melalui perjanjian penanaman gaharu bersama pemilik tanah.
• Pemilik tanah tidak perlu mengeluarkan sebarang kos atau apa-apa perbelanjaan tambahan.
• Anak benih gaharu yang ditanam adalah gred A jenis (Aquiliria Crisna).
• 1 lot tanah akan ditanam sekurang-kurangnya 100-200 pohon gaharu bergantung kepada keluasan lot (jarak setiap pokok 6 kaki x 6 kaki).
• Hasil keuntungan akan dibahagi 50:50 antara pemilik dan pengusaha.
• Dijangka tuaian akan mencecah sehingga RM1,000,000 per lot dalam masa 5-6 tahun.

Jika anda mengalami sebarang masalah tentang pelaburan ini, anda boleh menghubungi saya di dalam email atau telefon di 017-9461750-Pegawai Pemasaran (Amir) ini bila-bila masa sahaja dan dimana jua. Saya akan cuba menjawab segala pertanyaan yang dikemukakan.

Untuk lebih informasi, layari www.gunungcipta.net




>>>Read more>>>

Saturday, December 11, 2010

!!~Jom Layan~!!

amirbulat rock porn sex fuck lagu video

Assalamualaikum...dah lame aku xupdate blog nih...nak buat camne...orang lain tengah cuti...so aku pon cuti lah...haha....bz dengan dunia off9 nk buat camne kan...hehe....
aku sbenarnye xde pape nk update untuk dalam blog ini buat mase shari 2 ini, tp arini aku just nk share ngan korang ttg 1 video yang aku rase xpuas apabila tengok 2 3 4 5 6 7 8 9 kali pon, stakat hari ini da berpuluh2 kali aku tengok, masih tak puas...syok je aku tengok...tapi aku rasa korang pun da tengok dah kot video nih...tapi xpe, just untuk hiburan semata-mata...so....ENJOY~~~!...ngeeeee~~~~~
video

>>>Read more>>>

Monday, December 6, 2010

Phone Strap yang pelik

fuck cum ariel cut tari luna maya having sex
Kalo aku, xde bende nih kat tepon brape nk best, biau ler tali saje pon, asalkan ade
...ape guna die sediakan tempat tapi tak guna kan...kan...kan...

ariel cut tari sex fuck
ni kalo tyme lapo abes nih....

fuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sex
yang ni sape punye???baik ngaku siap2...haha...


fuck cum ariel cut tari luna maya having sex
mengalahkan Dati Ros je die nih...


fuck cum ariel cut tari luna maya having sex
sape buang kat cini nih???spoill lar....


ade banyak lagi Phone Strap yg pelik2...korang tgok je lah bawah nih...da letih nk membebel byk2...
fuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sexfuck cum ariel cut tari luna maya having sex

>>>Read more>>>

.::Maksud Disebalik Angka 13::.

fuck porn cum amirbulat sexy sex main rogol

Assalamualaikum semua...da lama aku bw orang. da tiba masanya aku bukak topik baru lak...hehe....
korang taw maksud 8888???
tu bkn no orang cina ke yang dikatakan "ong ma"???
tu no "ong", kalo bkn no "ong" brape plak???

Nilai Angka 13 Pada Illuminati & Freemason

Angka 13 bolehlah dianggap sebagai angka yang menimbulkan banyak kontroversi, sama ada perlu dijauhi atau diamalkan dalam kehidupan seharian.

Bagi orang Cina, baik di Malaysia mahupun di China, khasnya yang bukan beragama Islam, angka 13 amat ditakuti dan perlu dijauhi kerana dikatakan membawa makna ****. Umumnya angka itu ditakuti dan dianggap **** kerana jika dicampurkan 1+3 akan menjadi 4, iaitu angka yang membawa maksud mati dan nasib malang.

Jika mereka terbeli kenderaan, rumah, kedai, barang dan sebagainya yang ada angka 13, mereka akan berusaha menjualnya semula atau diusahakan untuk menukar nombor itu kepada nombor lain yang ‘lebih baik’.

Lebih teruk lagi, kebanyakan bangunan tinggi,di sebelah Asia khasnya, tidak mempunyai tingkat 13 disebabkan pengaruh kepercayaan bahawa angka 13 itu membawa **** dan kononnya orang tidak akan mahu membeli / menyewa / tinggal di tingkat berkenaan. Hasilnya, tingkat yang sepatutnya disebut 13 ditiadakan, digantikan dengan tingkat 12A.Misalnya, selepas tingkat 12 ialah tingkat 12A, selepas itu tingkat 14. Tingkat 13 tiada!

Kepercayaan angka **** ini turut dikongsi oleh kebanyakan masyarakat Kristian di Eropah dan di Amerika Utara, sehingga ke hari ini. Hasilnya, banyak cerita seram dan **** yang dikaitkan dengan angka 13 ini di merata tempat di serata Eropah dan Amerika.

Dalam sejarah Kristian, angka 13 agaknya sedikit **** kerana Yesus dijual pada jam 13.00 (pukul 1 petang) untuk mendapatkan sedikit wang sebagai ganjaran. Pengikut Nabi Isa A.S. seramai 12 orang, campur Nabi Isa menjadi 13, semuanya hidup tidak menentu dan berpecah-pecah, menjadikan ia dianggap tidak membawa kebaikan.

Dalam sedar atau tidak, semakin banyak umat Islam yang ikut terpengaruh dengan kepercayaan sebegini, terutama yang lemah iman dan penghayatan ilmu agama. Jakim sendiri pun tidak dapat mengawal umat Islam daripada ‘menganut’ kepercayaan karut dan boleh membawa syirik ini. Sehingga kini belum ada lagi fatwa atau kenyataan rasmi oleh Majlis Fatwa Kebangsaan atau oleh Jakim. So berhati-hatilah.

Tetapi tahukah kita bahawa pada orang Yahudi, terutama sekali pengikut Illuminati dan Freemason, angka 13 amat penting nilainya pada mereka, sehingga mereka menjadikan angka tersebut sebagai simbol pergerakan mereka, dan sebagai bukti, angka 13 dicipta dalam pelbagai bentuk dan disampaikan dengan beraneka cara.

Angka 13 mempunyai nilai yang sama ‘keramatnya’ dengan angka 11 dan 666 pada perhitungan mereka. Angka 666 adalah angka yang merujuk kepada diri dajjal itu sendiri.Hari ini, angka 13 menyusup ke dalam kehidupan manusia di seluruh dunia tanpa kita semua sedar.

Mereka menyogok kepada seluruh dunia lambanglogo 13 mereka, dan seluruh dunia mengetahui serta mengingatinya. Kerana cantik dan modennya lambang angka 13 itu direka, tidak ada pihak yang kata itu adalah angka ****, atau yang kata logo itu bawa ****.

Maknanya, berjayalah mereka menyogok idea dan kepercayaan mereka kepada umat manusia, walaupun diketahui bahawa banyak bangsa lain yang menganggapnya **** dan perlu dijauhi.

Jika kita perhatikan pada hari ini, banyak syarikat gergasi dunia yang dipengaruhi Illuminati, terutamanya Freemason, menggunakan angka 13 dengan pelbagai cara dan bentuk, sehingga orang ramai tidak perasan tentang hal itu.

Cuba kita lihat lambang McDonalds, iaitu huruf M yang di bawahnya ada garisan melintang. Cuba tumbangkan angka itu ikut arah jam, apa jadi? Ia menjadi angka 13!

Gergasi perisian komputer, Microsoft, sebenarnya lebih dikenali di kalangan orang Yahudi dengan nama The Double Thirteen atau Double-13, diangkakan sebagai 1313. Apa maknanya itu? Perhatikan lagi lambang Windows iaitu kotak empat segi yang mempunyai 4 warna berbeza, menyerupai sebuah jendela. Walhal ia adalah lambang sebuah piramid yang dilihat tepat dari atas atau dari bawah, iaitu lambang utama Illuminati. Jika diperhatikan lagi, logo 4 warna itu juga merupakan perlambangan angka 13 sebanyak 2 kali.

Gergasi perisian komputer yang lain iaitu Apple turut menggunakan logo yang ada angka 13 itu. Cuba kita tumbangkan logo buah epal ikut arah jam, kita akan dapati bahagian atas buah epal yang berlekuk itu menggambarkan angka 3, jika dipotong tengahnya, dan bahagian tengah epal itu melambangkan angka 1. Seakan-akan tidak jelas, tetapi dapat difahami maksudnya dengan mudah.

Banyak lagi syarikat gergasi lain yang turut menggunakan angka 13 dengan pelbagai bentuk dan cara, dijadikan logo syarikat masing2. Antaranya ialah Startrek.com, Arbyss,Westel dan lain2 lagi.

Kebetulan? Tentulah tidak!

Apa buktinya? Cuba kita perhatikan pula jata negara bagi Amerika Syarikat, The Seal of United States of America. Di situ kita dapat lihat angka 13 diulang2 dengan pelbagai cara dan bentuk. Secara tidak sedar, kita dimaklumkan bahawa Amerika Syarikat sudah berada di bawah cengkaman Illuminati yang berbangsa Yahudi. Bukan saja angka 13 ditonjolkan, malah angka 666 juga ditonjolkan, termasuk beberapa simbol lain bagi Mason dan Illuminati.

Asalkan kita dapat memerhatikan dengan teliti, kita akan segera mengakuinya. Di sini diturunkan beberapa perkara yang ada angka 13 dalam jata tersebut sebagai bukti:

1. Terdapat 13 biji bintang yangmembentuk Star of David di bahagian atas kepala burung helang.
2. Terdapat 13 jalur pada perisai yang melekat di badan burung helang secara berselang seli.
3. Terdapat 13 huruf berbahasa Latin yang membentuk 2 perkataan iaitu ANNUIT COEPTIS.
4. Terdapat 13 huruf berbahasa Latin yang membentuk 3 perkataan E. PLURIBUS UNUM di atas kepala burung helang.
5. Terdapat 13 helai daun zaitun yang dipegang oleh kaki kanan burung helang.
6. Terdapat 13 biji buah zaitun di celah2 daun zaitun pada kaki kanan burung helang.
7. Terdapat 13 anak panah di kaki kiri burung helang.
8. Terdapat 13 helai bulu pada hujung anak panah tersebut.
9. Terdapat 13 lapisan batu yang membentuk piramid.
10. Terdapat 13 kali sembilan titik yang mengelilingi Star of David di atas kepala burung helang.

Jika kita perhatikan lagi, lambang burung helang mengepak sayap ke atas sebenarnya membentuk huruf V dan badan helang dengan kaki mengembang membentuk huruf V terbalik. Jika kedua-duanya disatukan, ia menjadi lambang rasmi Illmuninati.

Lambang asal Illuminati ialah alat geometri terbuka ke bawah dan sesiku mendongak ke atas yang bergabung, di tengah2 nya ada huruf G. Burung helang ini hanyalah manipulasi atau pemodenan dari bentuk asal lambang Illuminati.Penyamaran ini untuk mengelakkan tuduhan terus terhadap pengaruh Illuminati di USA.

Burung helang itu pula mengadap ke kiri, menjadikan mata kanannya saja yang kita lihat.Ia sebenarnya adalah lambang ‘mata satu Horus’. Horus adalah antara dewa besar & berpengaruh dalam Illuminati, yang berlambang ‘mata satu’ iaitu mata kanan yang mengadap ke kiri.

Ekor burung helang terdiri dari 9 helai bulu. Apa maknanya itu? Ia adalah penjumlahan kepada 666. Takkanlah nak lukis sehingga 666 helai bulu burung kat jata tu, mustahillah. Terlalu banyak dan rumit. Jadi, nak ringkaskan cerita, 666 adalah angka atau simbol dajjal. Jika dicampur 6+6+6 akan jadi 18. Jika dicampur 1+8 akan jadi 9. Jadi, 9 helai bulu ekor helang mewakili angka 666 untuk dajjal.

Burung helang itu sendiri adalah lambang haiwan yang lazim digunakan sejak zaman purba, oleh pemerintah yang besar, seperti Mesir purba, Babylon purba dan beberapa kerajaan zaman moden hari ini. Helang adalah lambang yang digunakan oleh kaum Dan, kaum yang dipuja dan dipuji oleh sekalian Freemason dan Illuminati.


>>>Read more>>>

Friday, December 3, 2010

Perokok yang kaya

Ajoi berjumpa doktor kerana batuk-batuk

Ajoi: Selamat pagi doktor
Doktor: Ya.. selamat pagi, boleh saya bantu ?
Ajoi: Begini doktor, saya punya masalah sesak nafas dan batuk-batuk.
Doktor: Oh begitu… hmm awak seorang perokok?
Ajoi: Betul doktor, saya memang perokok.
Doktor: Satu hari berapa batang awak hisap? dan sudah berapa lama awak merokok ?

Ajoi: 1 hari lebih kurang sebungkus dan saya merokok sudah 15 tahun.
Doktor: Anda tahu berapa kos yang awak keluarkan dalam 1 hari ?
cuba kira, satu hari dikali dengan 1 bungkus rokok dikali 365 hari (setahun) dikali 15 (tahun)…
sambil membuka tingkap, doktor tersebut menyambung….”anda lihat banglo mewah di seberang jalan sana..? “, bayangkan encik, kalau dari dulu anda tidak pernah merokok selama 15 tahun dan wangnya dikumpulkan, mungkin anda sudah mampu mempunyai banglo mewah macam tu. (dengan nada ceramah)….
Ajoi: Doktor tak merokokkan?
Doktor: ooh..tentu tidak (dengan bangganya !)
Ajoi: Doktor ada banglo mewah macam tu?
Doktor: Takdelah, saya tak mampu…kenapa?
Ajoi : Kalau doktor nak tau, yang banglo mewah doktor tunjuk itu memang saya punya banglo…sedangkan doktoryang tak hisap rokok pun tak mampu nak beli..huhu

Doktor: Erkk..salah orang aku ceramah rupanya…








>>>Read more>>>

Thursday, December 2, 2010

Check PC Berapa Lama Hidup


amirbulat
Korang ade laptop kan???korang taw x brape lame korang bukak???
mungkin 1 jam, 2 jam, 3 jam, 4 hari???camne nk taw kita on laptop brape minit???

korang ikot step dibawah ini...
1) korang tekan butang "START" dan korang pergi pada "RUN", korang taip "cmd"(bagi pengguna WinVista dan Se7en, korang pergi pada butang "Search" sahaja)
tengok masa online amir bulat
2) pada Command Prompt tersebut, korang taip "systeminfo" dan tekan enter.
tengok masa online amir bulat
3) korang cari perkataan "System Up Time" pada "Command Prompt" tersebut...
tengok masa online amir bulat
4) Korang tengok sendiri dah berapa lama korang online...


.::SELAMAT MENCUBA::.

>>>Read more>>>

Uji Kualiti Keyboard Yang Korang Pakai

amirbulat
Salam...semua laptop mempunyai keyboard. Bayangkan ape yang akan terjadi sekiranya laptop yang korang beli xde keyboard???alamatnye kene beli keyboard desktop la..haha...


Tapi, korang tahu x bahawa keyboard yang korang pakai tu ade masalah???
Masalah dari segi apa, itu yang kita kene cuba...

Cara untuk mengetahui bahawa keuboard anda berfungsi ataw tak, macam ni je...

1) Bukak Microsoft Office or Notepad or pape saje lah yang boleh korang taip-taip.

2) Letakkan kedua-dua jari adik pada butang "shift" pada kedua-dua butang "shift" yang ada dibahagian kanan dan kiri.

3) Lepas itu korang cuba taip A-Z....ape yang korang dapat????

ni yang aku punya keyboard
"ABCEFIJKLNOPQRTUVWXYZ"

adooiiii...ape dah jadi kat keyboard aku nih???ade sape2 hack aku punye keyboard ke????
yang korang plak camne???ade rosak x yang cam aku???
kalo jadi cam aku gak, alamatnye.....
lu pk lah sendiri...haha....

.::SELAMAT MENCUBA::.

>>>Read more>>>

Wednesday, December 1, 2010

Cara menyambungkan file...part 2

hjsplit amirbulat

Salam...hari tu aku da tunjuk dah cara menyambungkan file dalam bentuk .rar, hari ni aku nk tunjukkan cara untuk menyambungkan file dalam bentuk .001 plak...
tutorial ini adalah untuk semua member2 dan kepada mereka yang xtaw lagi cara untuk menyambungkan file, harap tutorial ini berguna pada semua...
Ok, kebetulan hari ini aku baru je download citer Takers yang baru je kuar kat wayang 2 3 minggu lepas, so dalam keadaan kebetulan jugak lah aku boleh update aku punye blog....

1st kita kene la download dulu ape yang kita nak download, dalam pengalaman aku yang kaki download nih(rase2 lah), cara untuk menyambungkan citer ade 2, satu dalam bentuk .rar dan satu lagi dalam bentuk .001.
Untuk tutorial ini, anda perlu mendownload HJSplit, dimana HJSplit ni adalah software untuk menyambungkan file dan juga memecahkan file, so kita guna HJSplit ni untuk menyambungkan file tersebut...
apapun, mari download dulu HJSplit ni...tekan je kat bawah ni....

hjsplit amir bulat
Selepas download HJSplit, anda perlulah mengikut ape yang tersedia untuk anda...

1) Anda perlu melihat nama file yang anda download, name file tersebut mestilah mengikut turutan, .001, .002, .003 ...... sehingga lah yang terakhir. kebiasaannya saiz bagi yang last skali akan menjadi kecik dari yang sebelumnya...
contoh:- untuk file .001-.004, saiznya 101mb, manakala saiz untuk file yang terakhir, .005=90.76mb...

hjsplit amir bulat
2) Anda perlu buka dahulu HJSplit yang anda telah download tadi dan klik pada button "JOIN" untuk sambungkan file tersebut.

hjsplit amir bulat
3) Klik pula pada button "INPUT" untuk mencari file yang anda mahu sambungkan.

hjsplit amir bulat
4) Ok, disini walaupun dalam folder yang anda simpan itu terdapat byk file .001, .002,.003,.004,n etc, ia akan paparkan file .001 sahaja, klik pada file tersebut dan klik pada "open".

hjsplit amir bulat
5) Cuba anda lihat pada "input" tersebut, ada file yang anda masukkan dan juga file "output" dimana ia akan dikeluarkan, lepas itu klik pada button "START".

hjsplit amir bulat

6) Proses penyambungan sedang giat dilakukan, ia mungkin memakan masa yang lama mengikut kadar saiz yang ingin disambungkan. Dalam masa yang sama file yang hampir siap akan timbul dalam folder .001, .002, .003, etc itu.

hjsplit amir bulat
7) Setelah selesai, ia akan beritahu "Joining Complete". Klik pada button "OK"

hjsplit amir bulat

8) Cuba anda lihat pada folder yang merangkumi file .001, .002, .003, .004, dan etc tadi, akan terbit satu file dimana file tersebut lebih besar dari yang lain, maknanya itu lah file yang telah disambungkan.

hjsplit amir bulat
9) Terakhir sekali, dipersilakan lah "delete" file yang .001, .002, .003, .004 dan etc td...

hjsplit amir bulat
.::Selamat Mencuba::.

>>>Read more>>>

Tuesday, November 30, 2010

Tarikh Lahir & Ayat-ayat Menarik Terhasil


Mari kita tengok ape ayat yang keluar dari tarikh lahir korang

1-Ambil ayat dari bulan korang lahir:

January--------aku sepak
February-------aku lompat atas
March-----------aku karate
April-------------aku cium
May--------- ----aku terajang
June-------------aku peluk
July--------------aku buat sardin dengan
August-----------aku makan dengan
September------aku menari dengan
October----------aku menyanyi dengan
November-------aku jelir lidah kat
December-------aku lari keliling

2-Ambil ayat dari hari lahir korang

1------- burung hantu
2------- makluk asing
3--------public phone
4------- basikal aku
5------- lelaki salji
6------- gangster kampung
7--------mobile telefon aku
8--------hantu jepon
9--------kawan baik nenek aku
10-------kawan lembu aku
11-------cikgu lama aku
12-------kerbau ayah kawan aku
13-------ahli bomba
14-------lembu mak aku
15-------kambing ayah aku
16-------kapak mak aku
17-------lesung batu
18-------pedang aku
19------ lelaki lembut
20-------tikus adik aku
21------ ninja
22-------Chuck Norris
23-------mee kari adik aku
24-------kambing aku
25-------pemain bola sepak
26-------buaya
27-------ayam serama
28-------ipod aku
29-------kucing engkau
30-------kutu rayau
31-------hantu jepun

3-Ambil ayat dari hujung tahun korang di lahirkan

1--------- di dalam kereta aku
2 ---------di atas katil engkau
3 ---------di dalam jamban
4 ---------di bawah katil
5 ---------di atas motosikal
6 ---------di bawah jambatan
7 ---------di atas bumbung rumah
8----------masa makan atas meja
9 -------- semasa jalan2 cari kucing adik aku
0 -------- di dalam bilik tokwan

4-Ambil ayat dari color yang korang suka:

putih---------sebab aku suka macam tu
hitam--------sebab aku memang degil
Pink----------sebab aku memang terer
merah-------sebab ade suara yang bagitau aku
biru----------sebab aku seksi dan aku boleh buat
hijau---------sebab aku betul2 serius nak lakukan
Purple-------sebab ada orang suruh
kelabu-------sebab aku tak boleh control diri aku
kuning-------sebab ade orang ofer aku 10 rm
Orange------sebab aku pikir aku bijak
cokelat------sebab aku memang boleh buat
lain2---------sebab diri aku seorang ninja!

Contoh ayat lahir pd 10/11/1983
aku jelir lidah kat kawan lembu aku di dalam jamban sebab ade orang ofer aku RM10

So sambung ayat2 ni tgk apa ayat yg keluar dari tarikh lahir korang

>>>Read more>>>

Cara Nak Dapatkan Line 3G Pada Broadband


Anda kaki internet???
Anda menggunakan "broadband" sebagai alat untuk anda ber"internet"?
Mesti anda bengang apabila broadband anda menunjukkan line EDGE/GPRS setiap masa...
nk tahu macam mana untuk dapatkan line 3G setiap masa???
Mudah sahaja semudah ABC123...haha...
mari ikot step di bawah ini....

Mula-mula, "disconnect"kan dulu "connection" anda.

Lepas tuh pegi ke "Manage Devices"

Then pilih no siri "broadband" anda dan tekan "edit"

Tukarkan "3G Prefered" kepada "3G Only","3G" Preferred nih macam dia akan detect line GPRS dulu baru line 3G, so kita nak buat litar pintas disini...

da dapat tukar, klik "OK".
3G Preferred, 3G Only, EDGE/GPRS Preferred dan EDGE/GPRS Only bergantung pada jenis "broadband" tersebut

Da klik "OK", klik "Apply" dan "OK" untuk setuju...

Selepas tuh "broadband" anda akan mencari line seperti biasa tanpa line "EDGE/GPRS"...

Wow!!!Ape yang dah jadi pada "broadband" anda???

Sekarang "broadband" anda akan detect line 3G sahaja, laju atau perlahan bergantung kepada tempat.
Sekiranya anda berada ditempat lain(maksudnya pindah randah), anda boleh menukarnye kepada mod asal, ini kerana untuk mengelakkan dari "broadband" anda xdapat detect terus(means kalau tempat baru anda betul2 xde line 3G).
Cara setting yang saya tunjukkan adalah sama saje dengan "broadband" brand yang lain...

.::SELAMAT MENCUBA:::.

*Tutorial ini hanya untuk pengguna "broadband" sahaja, selain dari pengguna "broadband" adalah digalakkan untuk mencuba sebagai percubaan, kehilangan, kerosakan adalah tanggungjawab sendiri...sekian...

>>>Read more>>>

Petua Untuk Rajin Solat


Salam, hari ni memang aku rase bosan sampai tak tahu nak on9 ape, xpenah2 aku rase camni...so aku pun men2 ler facebook ternampak lak facebok Pak Ngah, aku belek punya belek, ade jgk sumtim yang aku rase berguna n ptt aku share kat korang sume....

...selamat beramal...

Jika anda ingin jadi orang yang rajin mengerjakan Solat, amalkanlah doa ini.

Bacalah selalu Surah Ibrahim: Ayat 40

"Rabbij 'alnii muqiimaSSalaati wa min dzurriyyatii, Rabbana wataqabbal du'aa'."

Maksudnya: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku."

Surah Ibrahim: Ayat 40-43

[40] Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

[41] Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan.

[42] Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Dia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku).

[43] (Dalam pada itu) mereka terburu-buru (menyahut panggilan ke padang Mahsyar) sambil mendongakkan kepala mereka dengan mata tidak berkelip dan hati mereka tidak bersemangat (kerana bingung dan cemas).


>>>Read more>>>

Monday, November 29, 2010

.::Gaharu Menguntungkan::.

!!!Berita Baik!!!

…Tanah untuk pelaburan untuk dijual…

gaharu amirbulat

1. Kami mencari pembeli (*peserta) yang ingin membeli tanah yang ingin dijadikan pelaburan di masa hadapan.

2. Tanah 1 lot (500 – 700 m2) dalam lingkungan RM 15,000 – RM 20,000.

3. Tanah akan menjadi 100% hak milik pembeli.

4. Tanah

5. Pembeli boleh memilih untuk tujuan pelaburan ataupun sebagai asset.

6. *Tanah tersebut akan diusahakan untuk menjadi ladang Gaharu dimana anda perlu mengeluarkan modal untuk tanah sajaha, kos selain dari itu kami akan tanggung dari segi penjagaan, pembersihan, keselamatan, ubatan, pekerja, dan sebagainya.

7. *Keuntungan akan dibahagi dua (50%-50%).

8. *Sebanyak 100-200 pohon akan ditanam diatas 1 lot dan dianggarkan keuntungan sebanyak RM 100,000 – RM 1,000,000 dalam masa 7-8 tahun

9. *Pulangan balik modal paling seawal 6 tahun.

10. Segala perjanjian tanah dan *perjanjian pelaburan akan disediakan

Anda hanya perlu SMS kan nama, tempat tinggal dan no telefon untuk pertanyaan.

017-9461750 (FIRDAUS)

*untuk mereka yang ingin jadikan tanah tersebut sebagai pelaburan pokok Gaharu.


.::KLIK DISINI::.



>>>Read more>>>

Sunday, November 28, 2010

.::Pertanian Adalah Pelaburan::.

pokok gaharuNama Tempatan: Gaharu/depu
Nama Saintifik: Aquilaria malaccensis
Nama Lain: Karas, Engkaras, agar wood, aquilaria, krasna, agaloca,aloeswood,
eaglewood, jinkoh. Famili: Thymelaeaceae
Lokasi dijumpai: Hutan hujan tropika


Apa Itu Gaharu???
Gaharu adalah sejenis damar yang terbentuk secara semula jadi akibat daripada tindak balas pokok gaharu ke atas serangan fungus/bakteria (penyakit). Pokok yang diserang menyebarkan sejenis minyak berbau bagi melindungi bahagian yang cedera ( sama ada akar, batang, dahan dan sebagainya ) di mana minyak ini lama kelamaan akan menjadi keras ( damar ).Bahan damar yang terhasil ini pula mengandungi bahan sari atau resapan damar yang wangi dan dikenali sebagai gaharu.

gaharu amirbulat
Fakta keterangan:

Pokok Gaharu merupakan sejenis pokok yang hidup subur di hutan tropika dan telah dimanfaatkan oleh masyarakat dunia sejak dahulu lagi. Semua bahagian pokok gaharu, dari batang, kulit, daun, bunga, buah dan rantingnya digunakan untuk menghasilkan produk minyak wangi, ubat-ubatan, teh hijau dan kosmetik. Nama sains gaharu ialah Aquilaria malaccensis, bagaimanapun beberapa spesies lain dalam genus Aquilaria turut dikenali sebagai gaharu.

Pokok yang telah matang akan membesar sehingga 40 meter tinggi dan berdiameter 40cm. Pokok gaharu di hutan semulajadi mula mengeluarkan resin gaharu pada usia 20 hingga 45 tahun, bergantung pada ketahanan pokok dan tindakbalas kecederaan pokok. Pokok gaharu amat diminati kerana dapat menghasilkan aroma yang wangi dan menyenangkan apabila dibakar kayunya.


pokok gaharu amirbulat*sila klik logo
Gunung Cipta SDN. BHD. adalah sebuah syarikat yang menceburi bidang pertanian Gaharu sejak tahun 2007. Gunung Cipta SDN. BHD mencari seberapa ramai peserta untuk mengambil "bahagian" dalam pengurusan Gaharu ini.

"Bahagian" yang dimaksudkan adalah dimana kami menjual lot-lot tanah kosong yang akan dibangunkan menjadi lot-lot tanah Gaharu yang mana peserta hanya mengeluarkan modal untuk membeli tanah itu sahaja, yang selebihnya kami uruskan sendiri. Keuntungan dari pelaburan Gaharu akan dibahagi 2 antara Gunung Cipta SDN. BHD. dengan pembeli.

Bagi kami, modal untuk membeli tanah serta kos penanaman pokok Gaharu dalam masa yang sama amat membebankan. Jadi kami mencari peserta yang betul-betul mahu mengambil bahagian sahaja.

Tanah tersebut akan menjadi hak milik 100% kepada pembeli tersebut.

Ini bukan MLM, bukan sistem piramid or etc, Gunung Cipta SDN. BHD. adalah syarikat yang mengusahakan pertanian berasaskan pokok Gaharu.

Pihak syarikat telah melontarkan idea supaya masyarakat diberi peluang untuk memiliki lot-lot tanah pokok Gaharu dengan beban kewangan yang sangat minimum (munasabah) iaitu lot-lot tanah yang siap ditanam dengan pokok Gaharu dijual kepada peserta dengan harga yang menarik dan kadar masa yang fleksibel.

Lot Gaharu dijual pada harga serendah RM 14,000- RM 20,000(mengikut lokasi) untuk 1 Lot tanah Gaharu (anggaran 500-700 m2) dengan keluasan pada bilangan pokok lebih kurang 100-200 pokok setiap lot.

gaharu amirbulatUntuk dijual minyak sebatang pokok gaharu yang berusia 7-8 tahun boleh dijual antara RM 500 – RM 5,000 sebatang. 150 batang pokok Gaharu (1lot) hasilnya antara RM 10,000 – RM 1,000,000.


pokok gaharu amirbulat Untuk dijual “teras” sebatang pokok yang berusia 7-8 tahun boleh dijual antara RM 10,000 – RM 100,000 (bergantung kepada kuanliti dan kuantiti teras). 150 batang pokok (1 lot) pokok Gaharu hasilnya antara RM 2,000,000 – RM 20,000,000.

ΓΌ Harga pasaran untuk minyak gaharu juga amat tinggi iaitu sehingga RM 45 ribu / Kg


gaharu amirbulat
Anda tidak perlu menelefon kami, sebaliknya hanya menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) nama, no telefon dan juga tempat tinggal anda, kami akan menelefon anda sejurus itu untuk anda mengetahuinya dengan lebih lanjut, jika perlu kami akan ke tempat anda untuk memberi maklumat dengan lebih detail.



017-9461750 - Firdaus

>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.