.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Tuesday, November 30, 2010

Tarikh Lahir & Ayat-ayat Menarik Terhasil


Mari kita tengok ape ayat yang keluar dari tarikh lahir korang

1-Ambil ayat dari bulan korang lahir:

January--------aku sepak
February-------aku lompat atas
March-----------aku karate
April-------------aku cium
May--------- ----aku terajang
June-------------aku peluk
July--------------aku buat sardin dengan
August-----------aku makan dengan
September------aku menari dengan
October----------aku menyanyi dengan
November-------aku jelir lidah kat
December-------aku lari keliling

2-Ambil ayat dari hari lahir korang

1------- burung hantu
2------- makluk asing
3--------public phone
4------- basikal aku
5------- lelaki salji
6------- gangster kampung
7--------mobile telefon aku
8--------hantu jepon
9--------kawan baik nenek aku
10-------kawan lembu aku
11-------cikgu lama aku
12-------kerbau ayah kawan aku
13-------ahli bomba
14-------lembu mak aku
15-------kambing ayah aku
16-------kapak mak aku
17-------lesung batu
18-------pedang aku
19------ lelaki lembut
20-------tikus adik aku
21------ ninja
22-------Chuck Norris
23-------mee kari adik aku
24-------kambing aku
25-------pemain bola sepak
26-------buaya
27-------ayam serama
28-------ipod aku
29-------kucing engkau
30-------kutu rayau
31-------hantu jepun

3-Ambil ayat dari hujung tahun korang di lahirkan

1--------- di dalam kereta aku
2 ---------di atas katil engkau
3 ---------di dalam jamban
4 ---------di bawah katil
5 ---------di atas motosikal
6 ---------di bawah jambatan
7 ---------di atas bumbung rumah
8----------masa makan atas meja
9 -------- semasa jalan2 cari kucing adik aku
0 -------- di dalam bilik tokwan

4-Ambil ayat dari color yang korang suka:

putih---------sebab aku suka macam tu
hitam--------sebab aku memang degil
Pink----------sebab aku memang terer
merah-------sebab ade suara yang bagitau aku
biru----------sebab aku seksi dan aku boleh buat
hijau---------sebab aku betul2 serius nak lakukan
Purple-------sebab ada orang suruh
kelabu-------sebab aku tak boleh control diri aku
kuning-------sebab ade orang ofer aku 10 rm
Orange------sebab aku pikir aku bijak
cokelat------sebab aku memang boleh buat
lain2---------sebab diri aku seorang ninja!

Contoh ayat lahir pd 10/11/1983
aku jelir lidah kat kawan lembu aku di dalam jamban sebab ade orang ofer aku RM10

So sambung ayat2 ni tgk apa ayat yg keluar dari tarikh lahir korang

>>>Read more>>>

Cara Nak Dapatkan Line 3G Pada Broadband


Anda kaki internet???
Anda menggunakan "broadband" sebagai alat untuk anda ber"internet"?
Mesti anda bengang apabila broadband anda menunjukkan line EDGE/GPRS setiap masa...
nk tahu macam mana untuk dapatkan line 3G setiap masa???
Mudah sahaja semudah ABC123...haha...
mari ikot step di bawah ini....

Mula-mula, "disconnect"kan dulu "connection" anda.

Lepas tuh pegi ke "Manage Devices"

Then pilih no siri "broadband" anda dan tekan "edit"

Tukarkan "3G Prefered" kepada "3G Only","3G" Preferred nih macam dia akan detect line GPRS dulu baru line 3G, so kita nak buat litar pintas disini...

da dapat tukar, klik "OK".
3G Preferred, 3G Only, EDGE/GPRS Preferred dan EDGE/GPRS Only bergantung pada jenis "broadband" tersebut

Da klik "OK", klik "Apply" dan "OK" untuk setuju...

Selepas tuh "broadband" anda akan mencari line seperti biasa tanpa line "EDGE/GPRS"...

Wow!!!Ape yang dah jadi pada "broadband" anda???

Sekarang "broadband" anda akan detect line 3G sahaja, laju atau perlahan bergantung kepada tempat.
Sekiranya anda berada ditempat lain(maksudnya pindah randah), anda boleh menukarnye kepada mod asal, ini kerana untuk mengelakkan dari "broadband" anda xdapat detect terus(means kalau tempat baru anda betul2 xde line 3G).
Cara setting yang saya tunjukkan adalah sama saje dengan "broadband" brand yang lain...

.::SELAMAT MENCUBA:::.

*Tutorial ini hanya untuk pengguna "broadband" sahaja, selain dari pengguna "broadband" adalah digalakkan untuk mencuba sebagai percubaan, kehilangan, kerosakan adalah tanggungjawab sendiri...sekian...

>>>Read more>>>

Petua Untuk Rajin Solat


Salam, hari ni memang aku rase bosan sampai tak tahu nak on9 ape, xpenah2 aku rase camni...so aku pun men2 ler facebook ternampak lak facebok Pak Ngah, aku belek punya belek, ade jgk sumtim yang aku rase berguna n ptt aku share kat korang sume....

...selamat beramal...

Jika anda ingin jadi orang yang rajin mengerjakan Solat, amalkanlah doa ini.

Bacalah selalu Surah Ibrahim: Ayat 40

"Rabbij 'alnii muqiimaSSalaati wa min dzurriyyatii, Rabbana wataqabbal du'aa'."

Maksudnya: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku."

Surah Ibrahim: Ayat 40-43

[40] Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

[41] Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan.

[42] Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) menyangka Allah lalai akan apa yang dilakukan oleh orang-orang yang zalim; sesungguhnya Dia hanya melambatkan balasan mereka hingga ke suatu hari yang padanya terbeliak kaku pemandangan mereka, (kerana gerun gementar melihat keadaan yang berlaku).

[43] (Dalam pada itu) mereka terburu-buru (menyahut panggilan ke padang Mahsyar) sambil mendongakkan kepala mereka dengan mata tidak berkelip dan hati mereka tidak bersemangat (kerana bingung dan cemas).


>>>Read more>>>

Monday, November 29, 2010

.::Gaharu Menguntungkan::.

!!!Berita Baik!!!

…Tanah untuk pelaburan untuk dijual…

gaharu amirbulat

1. Kami mencari pembeli (*peserta) yang ingin membeli tanah yang ingin dijadikan pelaburan di masa hadapan.

2. Tanah 1 lot (500 – 700 m2) dalam lingkungan RM 15,000 – RM 20,000.

3. Tanah akan menjadi 100% hak milik pembeli.

4. Tanah

5. Pembeli boleh memilih untuk tujuan pelaburan ataupun sebagai asset.

6. *Tanah tersebut akan diusahakan untuk menjadi ladang Gaharu dimana anda perlu mengeluarkan modal untuk tanah sajaha, kos selain dari itu kami akan tanggung dari segi penjagaan, pembersihan, keselamatan, ubatan, pekerja, dan sebagainya.

7. *Keuntungan akan dibahagi dua (50%-50%).

8. *Sebanyak 100-200 pohon akan ditanam diatas 1 lot dan dianggarkan keuntungan sebanyak RM 100,000 – RM 1,000,000 dalam masa 7-8 tahun

9. *Pulangan balik modal paling seawal 6 tahun.

10. Segala perjanjian tanah dan *perjanjian pelaburan akan disediakan

Anda hanya perlu SMS kan nama, tempat tinggal dan no telefon untuk pertanyaan.

017-9461750 (FIRDAUS)

*untuk mereka yang ingin jadikan tanah tersebut sebagai pelaburan pokok Gaharu.


.::KLIK DISINI::.



>>>Read more>>>

Sunday, November 28, 2010

.::Pertanian Adalah Pelaburan::.

pokok gaharuNama Tempatan: Gaharu/depu
Nama Saintifik: Aquilaria malaccensis
Nama Lain: Karas, Engkaras, agar wood, aquilaria, krasna, agaloca,aloeswood,
eaglewood, jinkoh. Famili: Thymelaeaceae
Lokasi dijumpai: Hutan hujan tropika


Apa Itu Gaharu???
Gaharu adalah sejenis damar yang terbentuk secara semula jadi akibat daripada tindak balas pokok gaharu ke atas serangan fungus/bakteria (penyakit). Pokok yang diserang menyebarkan sejenis minyak berbau bagi melindungi bahagian yang cedera ( sama ada akar, batang, dahan dan sebagainya ) di mana minyak ini lama kelamaan akan menjadi keras ( damar ).Bahan damar yang terhasil ini pula mengandungi bahan sari atau resapan damar yang wangi dan dikenali sebagai gaharu.

gaharu amirbulat
Fakta keterangan:

Pokok Gaharu merupakan sejenis pokok yang hidup subur di hutan tropika dan telah dimanfaatkan oleh masyarakat dunia sejak dahulu lagi. Semua bahagian pokok gaharu, dari batang, kulit, daun, bunga, buah dan rantingnya digunakan untuk menghasilkan produk minyak wangi, ubat-ubatan, teh hijau dan kosmetik. Nama sains gaharu ialah Aquilaria malaccensis, bagaimanapun beberapa spesies lain dalam genus Aquilaria turut dikenali sebagai gaharu.

Pokok yang telah matang akan membesar sehingga 40 meter tinggi dan berdiameter 40cm. Pokok gaharu di hutan semulajadi mula mengeluarkan resin gaharu pada usia 20 hingga 45 tahun, bergantung pada ketahanan pokok dan tindakbalas kecederaan pokok. Pokok gaharu amat diminati kerana dapat menghasilkan aroma yang wangi dan menyenangkan apabila dibakar kayunya.


pokok gaharu amirbulat*sila klik logo
Gunung Cipta SDN. BHD. adalah sebuah syarikat yang menceburi bidang pertanian Gaharu sejak tahun 2007. Gunung Cipta SDN. BHD mencari seberapa ramai peserta untuk mengambil "bahagian" dalam pengurusan Gaharu ini.

"Bahagian" yang dimaksudkan adalah dimana kami menjual lot-lot tanah kosong yang akan dibangunkan menjadi lot-lot tanah Gaharu yang mana peserta hanya mengeluarkan modal untuk membeli tanah itu sahaja, yang selebihnya kami uruskan sendiri. Keuntungan dari pelaburan Gaharu akan dibahagi 2 antara Gunung Cipta SDN. BHD. dengan pembeli.

Bagi kami, modal untuk membeli tanah serta kos penanaman pokok Gaharu dalam masa yang sama amat membebankan. Jadi kami mencari peserta yang betul-betul mahu mengambil bahagian sahaja.

Tanah tersebut akan menjadi hak milik 100% kepada pembeli tersebut.

Ini bukan MLM, bukan sistem piramid or etc, Gunung Cipta SDN. BHD. adalah syarikat yang mengusahakan pertanian berasaskan pokok Gaharu.

Pihak syarikat telah melontarkan idea supaya masyarakat diberi peluang untuk memiliki lot-lot tanah pokok Gaharu dengan beban kewangan yang sangat minimum (munasabah) iaitu lot-lot tanah yang siap ditanam dengan pokok Gaharu dijual kepada peserta dengan harga yang menarik dan kadar masa yang fleksibel.

Lot Gaharu dijual pada harga serendah RM 14,000- RM 20,000(mengikut lokasi) untuk 1 Lot tanah Gaharu (anggaran 500-700 m2) dengan keluasan pada bilangan pokok lebih kurang 100-200 pokok setiap lot.

gaharu amirbulatUntuk dijual minyak sebatang pokok gaharu yang berusia 7-8 tahun boleh dijual antara RM 500 – RM 5,000 sebatang. 150 batang pokok Gaharu (1lot) hasilnya antara RM 10,000 – RM 1,000,000.


pokok gaharu amirbulat Untuk dijual “teras” sebatang pokok yang berusia 7-8 tahun boleh dijual antara RM 10,000 – RM 100,000 (bergantung kepada kuanliti dan kuantiti teras). 150 batang pokok (1 lot) pokok Gaharu hasilnya antara RM 2,000,000 – RM 20,000,000.

ü Harga pasaran untuk minyak gaharu juga amat tinggi iaitu sehingga RM 45 ribu / Kg


gaharu amirbulat
Anda tidak perlu menelefon kami, sebaliknya hanya menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) nama, no telefon dan juga tempat tinggal anda, kami akan menelefon anda sejurus itu untuk anda mengetahuinya dengan lebih lanjut, jika perlu kami akan ke tempat anda untuk memberi maklumat dengan lebih detail.



017-9461750 - Firdaus

>>>Read more>>>

Tuesday, November 23, 2010

Broadband Habis Limit???

Cara Nak Lajukan Broadband (untuk yang habis limit)

Setiap hari mesti korang guna internet xkira la ape yang korang buat n untuk ape korang on9, facebook, blog, kosmo, oh media, oh artis, oh bla..bla...bla...OMG...haha..

pada sape yang menggunakan BROADBAND atau dalam bahasa kasarnye BERUKBAND, mesti korang akan jaga2 akan had penggunaan anda kan???nk donlod citer kompem pikir 4567 kali punye, nk2 yang limitnye dalam lingkungan 1.5Gb..haha....kcian2...

ni ade cara bagaimana nk settlekan masalah korang yang da habis limit xcukup bulan...korang kene ikut 1/1 step yang tertera....


korang buat macam ni.

1. start>run (kalo pengguna win vista or se7en, just click pada start, ade taip cmd pd button search...

2. taip cmd > enter

akan keluar command prompt

3. Taip ipconfig/all

akan terpapar segala detail connection.
ip,subnet,gateway dan dns.

peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye.jangan silap.
kemudian tengok gateway

4.taip No. Gateway@IP Addrees tu

taip: "ping 10.176.44.70 -t"
tambahkan sendiri "ping" dan "-t" tu...

5.Kemudian "Enter"

pastikan ada reply yang diterima selepas anda tekan enter.
dan biarkan ia ping tanpa henti.
biarkan proses ini berterusan selama mana anda online.

prosses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan takkan DC dengan server dan akan mempercepatkan prosses penghantaran paket dan penerimaan paket.
so akan mempercepatkan proses membuka web page.

kalau malas nak taip2 setiap kali nak ping.just copy paste kod ni ke notepad dan save as namefailape2.bat
then double klik bile setiap kali nak ping

@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t

*gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband korang.

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat
>>>Read more>>>

Internet Download Manager 5.18

Yes!!!....
aku tahu dunia makin hari makin laju dengan pelbagai teknologi yang kita sedari akan kehadirannya, tetapi apa guna kalau dunia saja yang maju kalau kita masih di takuk yang lama..kan..kan..kan..
apa guna kalau kita ikut perkembangan semasa sedangkan kalau yang lama kita tidak mendalami sepenuhnya...erm...

hari ini aku nk share sumtim yang agak lame jgk lah aku rase, tapi aku still pakai lagi sehingga hari ini sebab memang benda ni berguna pada aku untuk menyedut pape yang bleh disedut....xkira la gambar ke, video dari youtube or facebook or sumting else, lagu dari mane2 semak pun, aku mmg suka pakai sopwer nih...kalo korang nk taw...

jeng...
jeng...
jeng...

INTERNET DOWNLOAD MANAGER v5.18
internet download manager

walaupun skarang nih da ade version 5.19 or yang paling latest 6.01beta, p aku still pkai yang 5.18, bkn xnak donlod, da mmg donlod da, p mls nk tukar..hehe...

download

korang just download je, then dalam folder tuh da ade instruction, kalo nk tutorial lain hari aku buatkan cz aku ngah bz menhandlekan sesuatu nih...haha...

*disyorkan anda menutup antivirus anda sebelum mendownload software ini especially bagi pengguna Avira Antivirus...tq...
>>>Read more>>>

Monday, November 22, 2010

10 Orang Pertama Mendaftar Di Facebook

.::-Nilah ranking 10 orang pertama yang mendaftar di Facebook-::.


1. Mark Zuckerberg


Merupakan founder Facebook yang petama daftar website nih.mestilah dia kan..Dengan nombor id 4


2. Chris Hughes

Chris Hughes adalah Co-Founder Facebook yang merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa mereka belajar di University Harvard.Selain menjadi co-founder facebook,Chris Hughes menjadi popular setelah dia membuat website untuk Obama iaitu my.barrackobama.com yang dikatakan menjadi penyumbang besar sehingga Obama menjadi presiden kulit hitam yang pertama di Amerika Syarikat.
Nombor idnya ialah 5.


3.Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz adalah Co-Founder Facebook dan merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa belajar di University Harvard.Moskovitz memiliki saham Facebook sebanyak 6% yang membuat kekayaannya dianggarkan mencapai 1.4 million US$.Forbes menyatakan dia merupakan millionanre termuda di dunia.
Nombor idnya ialah 5.


4. Arie Hasit

Arie Hasit merupakan kawan baik Mark Zuckerberg,ini kerana mereka berdua sering lepak bersama-sama sewaktu belajar di University Harvard.Mereka berdua juga merupakan Jewish/Yahudi.Sekarang dia bekerja sebagai juru bicara angkatan bersenjata Israel.
Nombor idnya ialah 7.



5. Marcel Georgés Laverdet II


Sikit jer maklumat mengenai mamat nie.Dia bekerja di Facebook.
Nombor idnya ialah 10.


6. Soleio

Soleio merupakan pegawai teknik Facebook.Di page Facebook nya,dia menyatakan ianya berhubungan dengan teknikal Facebook.
Nombor idnya ialah 11.


7. Chris Putnam

Chris Putnam merupakan salah seorang software engineer Facebook.tu jer
Nombor idnya ialah 13.


8. Andrew McCollum

Andrew McCollum ialah kawan sekelas dengan Mark Zuckerberg di Harvard sekaligus menjadi design grafik pertama Facebook.Dialah yang merancang logo facebook untuk pertama kalinya.
Nombor idnya ialah 26.


9. Colin Kelly

Merupakan pelajar Universiti Harvard dan berkemungkinan besar ialah teman sekelas Mark Zuckerberg.Kebanyakan pemilik-pemilik id-id yang kecil ialah pelajar Universiti Harvard kerana memang pada awalnya,Facebook dikembangkan untuk kepentingan pelajar dan mahasiswa Harvard.
Nombor idnya ialah 27.


10. Mark Kaganovich

Mark Kaganovich ialah pelajar Harvard dalam bidang sains komputer.Dia merupakan founder dari labmeeting,iaitu sejenis social network seperti Facebook,tetapi dikhususkan oleh para ilmuan sahaja.
Nombor idnya ialah 28.
>>>Read more>>>

.::Wali Band-Dancemix::.



"Wali Band-Dancemix"

korang try ler dengar, aku rase not bad die ejas lagu Wali Band nih, xketerlaluan sangat,,,,soo....LAYANZZZZ...
MEDIAFIRE

sumber: sofbry draman
>>>Read more>>>

Cari Line



ni baru nk buat call, kalo die pkai broadband xtaw la camne nak angkut laptop, pastu nk turun camne lak tuh...kalo negara kita camtu xtaw lar..haha...

kredit: Matz Budiman
>>>Read more>>>

Petanda Bahawa Dia Betul-Betul Jodoh Kita



arini aku betul2 serabut dengan budak (Wafee) sorang nih duk update blog tensen aku dibuatnye....

ni hah,,,aku pun nk update gak blog aku yang da sekian lame xactive...



8 Petanda Dia adalah Jodoh Kamu


Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?
Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?


Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!


Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!


Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…


Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.


Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…


Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!


Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?
>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.