.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Tuesday, November 23, 2010

Broadband Habis Limit???

Cara Nak Lajukan Broadband (untuk yang habis limit)

Setiap hari mesti korang guna internet xkira la ape yang korang buat n untuk ape korang on9, facebook, blog, kosmo, oh media, oh artis, oh bla..bla...bla...OMG...haha..

pada sape yang menggunakan BROADBAND atau dalam bahasa kasarnye BERUKBAND, mesti korang akan jaga2 akan had penggunaan anda kan???nk donlod citer kompem pikir 4567 kali punye, nk2 yang limitnye dalam lingkungan 1.5Gb..haha....kcian2...

ni ade cara bagaimana nk settlekan masalah korang yang da habis limit xcukup bulan...korang kene ikut 1/1 step yang tertera....


korang buat macam ni.

1. start>run (kalo pengguna win vista or se7en, just click pada start, ade taip cmd pd button search...

2. taip cmd > enter

akan keluar command prompt

3. Taip ipconfig/all

akan terpapar segala detail connection.
ip,subnet,gateway dan dns.

peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye.jangan silap.
kemudian tengok gateway

4.taip No. Gateway@IP Addrees tu

taip: "ping 10.176.44.70 -t"
tambahkan sendiri "ping" dan "-t" tu...

5.Kemudian "Enter"

pastikan ada reply yang diterima selepas anda tekan enter.
dan biarkan ia ping tanpa henti.
biarkan proses ini berterusan selama mana anda online.

prosses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan takkan DC dengan server dan akan mempercepatkan prosses penghantaran paket dan penerimaan paket.
so akan mempercepatkan proses membuka web page.

kalau malas nak taip2 setiap kali nak ping.just copy paste kod ni ke notepad dan save as namefailape2.bat
then double klik bile setiap kali nak ping

@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t

*gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband korang.

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

limit broadband amir bulat

1 comment:

NURFITRAH HIDAYAH ZAKARIA said...
This comment has been removed by the author.

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.