.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Thursday, August 11, 2011

.::Skeleng Oh Syling::.

syiling wang duit amirbulat
Assalamualaikum...

Duit syiling???
1 sen pon duwet jugak kan, xde 1sen, xcukop RM 1,000,000.00 wow!!! <---ayat tyme skolah rendah dulu... seb bek skang neh aku tgh kumpul duwet syiling nak buat hantaran kawen...hahahaha~!!!
dah2...dah ckop untuk mengarut, let go straight to da point...

...>>>Kisahnye BERMULA<<<...

"Kerajaan Malaysia telah megumumkan bahawa pada tahun 2012 akan dikeluarkan design duit yang baru... "Bank Negara Malaysia (BNM) akan mengeluarkan siri ketiga duit syiling baharu bermula tahun depan. Gabenor BNM Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz berkata duit-duit syiling baharu yang dalam denominasi lima sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen diinspirasikan daripada ciri-ciri unik yang mencorakkan budaya dan warisan kaya negara. “Motif reka bentuk duit syiling ini memaparkan keindahan alam semulajadi, flora dan fauna dan seni kraftangan tradisional yang terdapat di Malaysia,” kata beliau pada majlis pelancaran 500,000 set duit syiling peringatan bagi menandakan siri-siri duit syiling baharu itu di Kuala Lumpur, semalam. Beliau berkata yang siri duit syiling baharu ini lebih kecil dan ringan untuk memudahkan orang ramai menggunakannya. Ia juga mempunyai sisi tepi yang berbeza-beza bagi memudahkan orang ramai dan mereka yang kurang upaya penglihatan mengenali dan membezakannya. Duit syling berwarna kuning dan perak ini dibuat dengan menggunakan kemajuan terkini teknologi pembuatan duit syiling dengan memasukkan ciri-ciri keselamatan yang lebih baik untuk mengelak daripada pemalsuan. Logam baharu yang digunakan untuk membuat duit syiling ini adalah dari jenis yang lebih berkualiti dan tahan lama. Siri baharu ini akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada. Siri yang sedia ada akan dikeluarkan daripada edaran secara beransur-ansur." (Keratan MALAYSIAKINI, 2011).[Info Tentang Duit Syiling dari BNM]

ni hah aku nak tunjukkan duwet syiling yang baru...agak menawan jugak cz ade warne emas, bley ganti duwet syiling sehinggit yang lame...(tapi yang sehinggit lame tuh berat, yang ni xtaw ringan ke berat...

duit syiling baru 2012 amirbulat

Ape???xnampak??meh sini aku luku pala hangpa suma…xnampak lagi ke yang besaw gedabak tuh???kalo xnampak lagi, meh tgok yang lagi besaw neh…



kite patutnye gembira sebab setelah sekian lame kite pakai design yang lame...

tapi nak buat camne kan..patah tumbuh hilang berganti...

Akan tetapi, ada satu perkara yang agak mengejutkan bile kite tgok molek, ade corak “Star of David” yang menyerupai bendera Israel pada duwet syiling sposen yang baru???

tgok bebaik design duwet yang baru neh....

syiling israel amirbulat

Adakah ia berkait rapat engan post aku yang sebelom ini???
[Klik sini kalo nak tahu post mende]...

Aritu duwet Kertas, ni duwet Syiling plak..hadooii...tau la duwet neh satu medium yang sesangat penting, semua orang gune xkire Melayu, India, Chine, Kadazan, Bidayuh, Orang Asli (even gune kerang) dan sebagainye...huh!!!

No comments:

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.