.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Tuesday, August 16, 2011

.::Basic Guitar [Part 2]::.

 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing Assalamualaikum...detik ini aku nak sambung balik ape Basic Guitar yang Part 2 [yang Part 1, bleh refer cni .::Basic Guitar Part 1::.]

Ok..tanpa melengah2kan masa lagi, saya nak citer pasal yang ke 2 neh...same je macam yang pertama, xpayah nak memandai nak pegang gitar lagi, just basic jari sahaja, tutorial no 3 nanti baru nak pegang gitar (mane ade baby yang baru lahir terus berlari kan???)

ok...permata sekali korang kene ade benda yang berbentuk bulat (bukan aku ok)...pape je la asalkan berbentuk bulat, sebagai contoh saya amik telur 2 biji (hangpa suma jangan duk pikiaq len OK), sbb rumah aku xde pape yang berbentuk bulat selain telur dengan diri aku sendiri...hehe~!!

ape yang korang perlu buat dengan telur tersebut adalah...korang pegang telur tuh macam gambar bawah neh...

 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pastu korang pusing2kan telur tuh, (ikot la clockwise or anti--clickwise, ikot kesesuaian korang), pusing seberapa banyak yang boleh (kalo pecah aku xtanggong)...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
 chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing lagi...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing lagi...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing-pusing lagi...(kalo korang rase letih, korang benti kejap)  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
pusing-pusing-pusing lagi...(jangan sampai pening) chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
sehingga la korang puas...haha...  chord tabs amirbulat mak kidal lefthanded basic guitar telur pusing
tu je tutorial hari ini...harap korang paham ape yang saya cuba tunjukkan neh....
jangan lupa untuk praktikkan sekali ok...korang buat dulu selama mana yang buleh, dalam 1 or 2 minggu biar engsel2 kat jari tuh lembut ok...

5 comments:

Ungu Violet said...

wo0o0...camtuh ka...tuh pusing teloq atas tilam ka?...hehhehh

amirbulat said...

haha..tu nak cover xde tikar kat umah..haha~!!! =p

Sharpy Razak said...

Da baca entri niii :) anddddd akan praktis sampai berjaya *ecehhh, bersungguh-gungguh gituu. hehe.. x sabar nak pegang gitar nii.

amirbulat said...

ni just basic untuk yang xpegang guitar je, untuk melembutkan jari dahulu,sape2 yang kidal pon bleh guna cara neh, ni pon amik dari pengalaman 3 otai, diorang yang ajar ade satu lagi tutorial, tapi nanti dulu..ckop untuk ini shaja dulu...hehe~!!!, saye just share je...tapi mmg betol2 menjadi...try practice dalam mase 2mnggu dulu...hehe~!!!

syue rayyan said...

hey . nak belajar gitar jugak ni . rajin rajin update yang ketiga pulak yee . thanks :)

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.