.::Followers::.

amirbulat

.::SeMaKin Byk kTe taHu,semakIn Kte tahu yg kTe nIE BYK D0p tahu...huhu.."MaNe AkU Tau!!!!!::.

.::Advetize::.

Thursday, July 29, 2010

Cara Lock Folder Tanpa Software


1) Buat satu (1) folder baru...

2) Pastu korang bukak Wordpad or notepad then copy yang bawah ni then paste dalam notepad or Wordpad tuh...

..........................................................................................................................
Quote:
Quote: cls
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Private "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== password here goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Private
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Private
echo Private created successfully
goto End
:End
..........................................................................................................................

3) Lepas da paste kat Wordpad or notepad tuh, korang tekan Ctrl+F then cari perkataan password here ...

Contoh: if NOT %pass%== abc123 goto FAIL
maknanya password anda ialah abc123


4) Kemudian save file tersebut sebagai locker.bat...

5) Lepas itu pergi kat folder yang baru buat (step 1) akan tertera 1 file then click kat file tuh, kemudian akan tertera 1 folder yang terbaru sebagai Private secara automatic...

6) Click pada folder Private tu then taruk j pape yang korang rase nk sembunyikan dari pengetahuan sahabat handai or etc dalam folder tuh...

7) Lepas abes copy sume file tuh, click Back button then double click pada file locker.bat tuh, akan tertera 1 command, then die akan tanye nk lock ke tidak folder tuh (Y/N), kalo nak lock taip Y then kalo xmo lock taip N then tekan Enter.

8) Then tekan Enter, folder Private tu akan hilang...

9) Kalau nak bukak balik folder Private tu, double click pada locker.bat tu then masukkan password (abc123) anda...

p/s: kalo nk lock folder yang lain, just copy saje file locker.bat tu then follow j step yang sama, tapi menggunakan password yang sama, n kalau nk tukar password, ikuti step 1 sehingga 9...

...SELAMAT MENCUBA...

kredit_to_Mastermindz a.k.a MM
>>>Read more>>>

Sunday, July 18, 2010

Kaspersky Internet Security 2010 anti-blacklist valid until 2012



lame aku dop men blog2 nih, cbok ngan FIFA baru ni la nih, xpepasal Spanyol menang, nk2 plop nk membiasakan diri dengan tempat baru....payoh la gini gop...haha....lupekan yang lepas, kite start dengan yang baru...bak kate En Kamal, "TUTUP BUKU LAMA, BUKAK BUKU BARU"...haha...
ari ni aku nk share tentang anti virus yang no 2 paling kuat dalam dunia..haha..tu mengikut carian dalam google lah...hoho...
jangan cakap banyok, terus kepada topik asal...
korang donlod j Kaspersky Internet Security 2010 dari mane2 sumber, xkisah ler ade license key ape k, asalkan ade or nk senang u all amik j link ni pastu donlod Kaspersky Internet Security 2010 ni...

http://www.mediafire.com/?ytytejnnnz4

pape pun...donlod ni j, lepas tu u all donlod j natam bowoh ni, dalam tu ade semua yang aku nk terangkan...

http://hotfile.com/dl/55881645/60d86a1/Kaspersky_Internet_Security_2010_upload_by_amirbulat.rar.html

http://www.mediafire.com/?jox6mqe6axzv1wb

selamat mencuba...

password: amirbulat
>>>Read more>>>

.:::::.

My Great Web page

LinkWithin

.::Tekan2::.

.::Mister Linky's Magical::.

There was an error in this gadget

.::Kelab Blog Walking::.